EPOKSILAKAT JA PINTAKIILTOPINNOITUKSET:

Käytetään betonilattioissa, joita ei rasiteta paljon niin suurissa varastoissa kuin myös pienemmissä aputiloissa useimmiten muuttamaan lattia pölynkestäväksi ja hygieenisemmäksi, kerroksen paksuus lattiaan kohdistuvaa rasitusta vastaavasti 0,3 – 0,5 mm.

ITSESTÄÄN TASOITTUVAT EPOKSIVÄRIT ELI MASSAPINNOITUKSET:

Käytetään aiemmin mainituissa paikoissa mutta värikerroksen paksuus on huomattavasti suurempi (1,5-2 mm) – lattiaan kohdistuvaa rasitusta vastaavasti. Massapinnoituksia käytetään elintarviketeollisuudesta aputiloihin eli siis kaikkialla, jossa hygienia ja kestävyys ovat tärkeitä. Massapinnoituksien värivalikoima on suuri ja lisäämällä massapinnoitukseen vielä mosaiikkivärihiutaleita on mahdollista tehdä hyvin koristeellisia lattioita, portaita, autotalleja jne,  jotka sopivat yleiskäyttötiloihin.

ITSESTÄÄN TASOITTUVA POLYURETAANIMASSAPINNOITUS:

Ulkonäöltään täysin samanlainen kuin massapinnoitus mutta tämän lattian erikoisuus on siinä, että se jää kuivumisen(valmistumisen) jälkeen elastiseksi. Käytetään pinnoilla joissa aluspäällyste joko vaneri, kipsilevy, asfaltti ja jopa betoni voi eri syistä johtuen jäädä liikkumaan. Samoin on mahdollista lisätä mosaiikkivärihiutaleita. Kerrospaksuus vastaavasti rasitusasteelle.

ANTISTAATTISET MASSAPINNOITUKSET JA HIERTOMASSAPINNOITUKSET:

Taas ulkonäöltään samanlainen edellä mainitun massapinnoituksen kanssa. Mutta lattian erikoisuudeksi voi pitää sitä, että se ei anna lattian (kitkan) seurauksena syntyvää staattista sähköä joka voi olla vaarallista monissa tietokonetiloissa, sähkömekaniikkateollisuudessa, laboratorioissa(kemia, biologia, elektroniikka), erityisissä terveydenhoitotiloissa (tomografia, magneettiresodanssi, endoskopia).

Tätä varten pinnoituksen alle asennetaan metallilevyistä verkosto ja pinnoitus liimataan lattiaan sähköä johtavalla massapinnoituksella johon on sekoitettu sähköä johtavia metallikuituja. Lattian suojaamiseksi täytyy ehdottomasti käyttää juuri sähköä johtavia suojavahoja ja jokapäiväisessä huollossa antistaattisille lattioille tarkoitettuja pesuaineita.

HIERTOMASSAPINNOITUKSET:

Ovat kovaa rasitusta kestäviä lattioita jotka kestävät eri lämpötiloja niin kuumassa kuin kylmässä ympäristössä. Sopivat niin elintarviketeollisuuteen kuin myös toisiin teollisuusaloihin, joissa lattialle voi joka päivä pudota niin kuumaa vettä kuin myös painavampia esineitä.

Hiertomassapinnoituksissa on myös mahdollista käyttää erikokoisia ja -värisiä hiekanjyviä jotka muuttavat lattiat koristeellisemmiksi. Sopivat niin omakotitaloihin kuin myös toimistotiloihin (saunat, portaat, eteiset jne.)

Hiertomassapinnoituksien kerrospaksuudet riippuvat käytettävistä hiekkajyvistä alkaen 4 – 10 mm.

KEMIKAALEJA KESTÄVÄT LATTIAPINNOITUKSET:

Käytetään paikoissa, joissa lattialle voi joutua erilaisia kemikaaleja. Kestävät myös kovaa rasitusta ja erilaisia lämpötilan muutoksia. Asennetaan niin massa – kuin myös hiertomassapinnoituksen osana. Kerrospaksuus 6 – 9 mm.

KARHENNUSPINNOITUKSET:

Tarpeista riippuen karhennuspinnoituksia voi valmistaa eri karheusasteilla. Käytetään niin autotalleissa, keittiöissä kuin myös ulko-olosuhteissa. Sopivat paikkoihin, joissa on liukastumisvaara (ulkoportaat ja terassit, autotallit, keittiöt, tuotantolattiat jne. ) Helppo huoltaa, hyvin kestävät. Kerroksen paksuus 2 -4mm.